Чашки за великденски яйца

Весели, симпатични и оригинални
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
картонени кори за яйца
бяла и червена боя
лепило C 200
зърна леща или зърна черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Чашки за великденски яйца
Ъглите на картонена кора за яйца се изрязват.
2
Чашки за великденски яйца 2
От изрязаните ъгли се оформят поставки за яйца, с формата на чашки.

3
Чашки за великденски яйца 3
От картонена кора за яйца се отрязват връхчетата на горните продълговати и издължени части.
4
Чашки за великденски яйца 4
В изрязаните връхчета с ножица се правят прорези, така че да се „накъдрят”.
5
Чашки за великденски яйца 5
Трябва да придобият форма, наподобяваща гребен на кокошка. От картонена кора за яйца се изрязват малки парченца, от които се оформят клюнът на птицата и висулките под него.



6
Чашки за великденски яйца 6
Чашките се боядисват в бял цвят.
7
Чашки за великденски яйца 7
Гребенът, клюнът и частите под него се боядисват в червен цвят и се оставят да изсъхнат много добре.
8
Чашки за великденски яйца 8
След това отделните, боядисани в бяло и червено части внимателно се залепват и отново се оставят да изсъхнат.
9
Чашки за великденски яйца 9
За очи на кокошките се използват зърна леща или черен пипер, които също се залепват внимателно и се оставят да изсъхнат добре.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2016
браво лорче справи се страхотно
3.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2015
Ето ги и тях:
2.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2015
Станаха забавни петльовци. Сложих им и опашки от червена хартия.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Чашките станаха чудесни, много се забавляваме с брат ми докато ги правехме и използвахме въображението си. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: