Вкусен пухкав кекс

Дата: 18.12.2017
ТИТЛА: Чирак
Вкусен пухкав кекс
 
Необходими продукти:
5 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
2 с. л. олио
3 с. л. вода
4-5 капки есенция ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Отделяме белтъците от жълтъците и ги разбиваме в суха купа, като постепенно сипваме захарта.
2
След като получим гъста смес, един по един добавяме жълтъците, а след това олиото, водата и ванилията.
3
Пресяваме брашното и го прибавяме към яйчената смес.
4
Изсипваме във форма и печем в предварително загрята фурна (на долен реотан) за около 10-15 минути - докато кексът се надигне и след това още около 5 минути - с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2018
Ооооо благодаря! Ще Ви се доверя и ще пробвам рецептата. Ще споделя резултата.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2018
Натали, не слагам никакви набухватели. При мен когато изсипя сместа във формата е около половината и като се опече се надига до горе. Дори някой път и над формата.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2018
А в рецептата няма ли някакъв набухвател?!?!?
1.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
екстра
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Десита Пенева се регистрира в сайта.
Veselina Marinova се регистрира в сайта.
Irina Marudina се регистрира в сайта.
Rumiana Angelov се регистрира в сайта.
satyo коментира рецептата Сладкиш със сушени кайсии
Plamena Ivanova коментира рецептата Леща яхния
Plamena Ivanova се регистрира в сайта.
Жанет Таракчиева се регистрира в сайта.
Катя Александрова се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova коментира рецептата Булгур с мляко
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта