Яйчената супичка на баба Янка

Лека, лесна и вкусна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.04.2020
Яйчената супичка на баба Янка
Яйчената супичка на баба Янка
 
Необходими продукти:
30 г краве масло
2 с.л. брашно
4-5 яйца
50 мл олио
50 г ориз или фиде
девесил на вкус
1 кофичка кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Маслото се загравя и брашното се запържва леко. Наливат се около 2 л вода и се разбърква хубаво.

2
Когато течността заври, се добавят яйцата (най-добре да са предварително сварени). Ако не са сварени, се добавят внимателно, за да се сварят цели. След 7-8 минути и се изваждат. Намачкват се с вилица и се връщат в тенджерата.
3
Добавят се олиото, оризът и се посолява. Когато оризът е сварен, се добавя и девисилът. Оставя се да изстине малко и в отделен съд се смесват киселото мляко с малко от супата и се връща в тенджерата.

Съвети:
Девисилът трябва да е пресен или замразен.

Подходяща е за консумиране както гореща, така и студена през лятото.

Съвет:
Девисилът трябва да е пресен или замразен. Подходяща е за консумиране както гореща, така и студена през лятото
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: