Зеленчукова крем супа с цели манатарки

Изключително ароматна крем супа
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.08.2016
Зеленчукова крем супа с цели манатарки
 
Необходими продукти:
30 г сушени манатарки
1 глава лук
2 моркова
2 картофа
30 г топено сирене
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1,5 л вода
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Манатарките се накисват в студена вода, за да възвърнат формата си и се измиват.
2
Морковите, картофите и лукът се обелват и се сваряват цели в 1,5 л вода.
3
След това сварените зеленчуци се изваждат, отцеждат се от водата, пасират се и се връщат обратно в тенджерата.
4
Добавят се манатарките, топеното сирене, подправките и зехтинът. Супата се оставя да ври, докато сиренето се разтопи и гъбите се сварят.
5
Накрая се подправя със счукан със сол чесън, разбърква се и съдът се дърпа от котлона.



Съвети:
Супата се поднася топла, но е вкусна и студена.

Може да се добави и сметана за готвене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: