Агнешкото е на почит
У нас най-често може да си купите агнешка плешка, която да се обезкости и да се направи на руло, да се изпече на грил или на шишчета. Особено вкусна е, когато се задуши или от нея се приготви ястие със сос. Месото на агнешкия бут е без мазнини и има нежен вкус. Това е най-доброто парче за печено. Става фантастично на грил, когато е нарязано на стекове или на малки парчета за шишчета. Превъзходно е също и приготвено във фурна. Агнешките котлети са с много сочно и крехко месо – идеално за кратко печене или за приготвяне на грил.
Характерните за българския вкус подправки за добре приготвено агнешко, са джоджен, девесил, черен пипер, чубрица, а в случаите, когато агнешкото е с грах или спанак – и копър. За Средиземноморския регион предпочитани са мащерка, розмарин, босилек, чесън, а за близкоизточната кухня – бахар, дафинов лист, смлян кориандър, кимион, чесън, индийско орехче, куркума, джинджифил.
За перфектен кулинарен резултат:
Салатата е свежа
Гергьовден се свързва с настъпването на пролетта и възраждането на природата. Затова на трапезата е хубаво салатата да е зелена. Подберете рецепта по ваш вкус и можете да я обогатите с цедено кисело мляко или овче сирене, което можете предварително да мариновате в зехтинът, риганът, сол и стрит на паста чесън. Всички продукти се разбъркват в подходящ буркан и се добавя нарязаното на кубчета сирене. Хубаво е да се остави да се мариновапоне една нощ, за да се овкуси добре.
Как да замесим празнична питка?
Какво е празник без десерт?
Десертът също трябва да е добре подбран – торта с плодове според сезона или любим сладкиш за цялото семейство, който се приготвя само по поводи. Добра идея е да включите в десерт, ако ви останат козунаци от Великден.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...