Агнешко млечник с мариновани репички

По рецепта от Пиринския край
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг месо от агнешки бут (или плешка)
700 г овче кисело мляко
50 г краве масло
4 яйца
1 връзка пресен лук
сол и черен пипер на вкус

за репичките:
2 връзки репички
2 дафинови листа
100 мл червен винен оцет
60 мл зехтин
60 г захар
1 с. л. мед
1 ч. л. пипер меланж
1 ч. л. бял синап
1/2 ч. л. сол

за поднасяне:
1 хляб с дебела кора
1 зелена салата


Начин на приготвяне:
1
Агнешко млечник с мариновани репички
Месото се реже на кубчета и се слага в тава. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Агнешко млечник с мариновани репички 2
Прибавят се наситненият пресен лук, маслото и около 100 мл вода. Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
3
Агнешко млечник с мариновани репички 3
След това фолиото се маха и агнешкото се пече още около 1 час, докато напълно се сготви, омекне и придобие приятна коричка.
4
Агнешко млечник с мариновани репички 4
Киселото мляко се смесва с разбитите яйца, сол и черен пипер на вкус.
5
Агнешко млечник с мариновани репички 5
Месото се залива млечната смес и се запича за 15 минути на 200 градуса, с вентилатор.
6
Агнешко млечник с мариновани репички 6
Репичките се почистват и се разполовяват. Слагат се в буркан.
7
Агнешко млечник с мариновани репички 7
В малка тенджера на умерен огън се загряват захарта, медът, оцетът, зехтинът, синапът, солта, пиперът меланж и дафиновите листа.
8
Агнешко млечник с мариновани репички 8
Когато сместа кипне, се налива при репичките. Добре е, репичките да преседят поне една нощ в хладилник.
9
Агнешко млечник с мариновани репички 9
Месото се поднася с препечен хляб, с репичките и по желание със зелена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: