Домашни наденички на тиган

Няма нужда да търсите свински черва, оформяме ги и направо ги мятаме в тигана
Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинска плешка
250 г свински гърди (без кост)
80 мл червено вино
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 ч. л. семена резене
сол и черен пипер на вкус

за полентата:
750 мл прясно мляко
200 г царевичен грис за качамак
80 г краве масло
50 г сирене „Пармезан“
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
150 г бейби спанак
20 мл зехтин
10 мл винен оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Домашни наденички на тиган
Месото се реже на кубчета и се смила в месомелачка, първо през едрата решетка, а после и през по-ситната.
2
Домашни наденички на тиган 2
Овкусява се със смачкан на паста с малко сол чесън, счукани в хаванче семена резене, вино, сол и черен пипер. Разбърква се много добре и се оставя за една нощ в хладилник.
3
Домашни наденички на тиган 3
От каймата се оформят малки наденички. Пържат в сгорещения зехтин до златисто.
4
Домашни наденички на тиган 4
Млякото за полентата се загрява в касерола, заедно с маслото, сол и черен пипер.
5
Домашни наденички на тиган 5
Щом кипне, се сипва царевичният грис, бърка се енергично, за да не стане на бучки.
6
Домашни наденички на тиган 6
Щом се образува смес, която се отделя от стените на съда, се дърпа от огъня и се поръсва с настърган пармезан и накълцан магданоз.
7
Домашни наденички на тиган 7
Спанакът се овкусява със сол, зехтин и оцет.
8
Домашни наденички на тиган 8
Наденичките се сервират с полентата и спанака.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



122 ДУШИ ОНЛАЙН
Neycho Koev се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Банош
milenka сготви Банош
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: