Дроб-сарма със спанак и воденички

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Дроб-сарма със спанак и воденички
 
Необходими продукти:
300 г пилешки воденички
200 г спанак
1 връзка пресен лук
1 ч. ч. ориз
3 яйца
300 мл прясно мляко
олио
джоджен
сол, червен и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилешките воденички се измиват добре, нарязват се на по-големи кубчета и се варят. (Аз ги варя в тенджера под налягане за около 30 минути.)
2
Спанакът се измива и се нарязва. Пресният лук се нарязва и се задушава в олио. Прибавя се оризът и се запържва, докато стане прозрачен. Слага се спанакът и леко се задушава. Добавят се воденичките и подправките, и се разбърква добре. Изсипват се 3 ч. ч. бульон или топла вода.
3
Яйцата се разбиват и към тях се сипва прясното мляко. Сместа се изсипва в тавата при останалите продукти, като се разбърква добре.

4
Тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор). Дроб-сармата е готова, когато се стегне, няма вода и зрънцата ориз са сварени.


Съвет:
Поднася се с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: