Плодовете на лятото


0
72761

У нас черешата е позната още от Античността, заради непосредственото влияние на гръцката и римската култура по българските земи. Но в българската история около този сладък плод витае героичен и романтичен ореол заради черешовото топче от Априлското въстание.

Всяка година, в края на май и през юни, сочните и сладки червени плодове ни зареждат с прохлада и оптимизъм. Те са първият сигурен знак, че пролетта е отлетяла и идва ред на горещото лято. По неписано правило, особено предпочитание към любимия плод на лятото проявяват най-вече децата, птиците и влюбените.

Сега е точното време за кулинарни изяви на тема „череши“, където обикновено цари изобилие от десерти, но има запазено място и за експерименти с основни ястия с месо. Доказан кулинарен фаворит е любимото сладко от череши, което успешно пренася вкуса на летния плод и в студените зимни дни, когато можем да му се насладим в комбинация с различни кремове или пък палачинки и пържени филийки.

Pinterest
Коментари (0)



Teodora Jechkova Andreynska се регистрира в сайта.
Г-жа Иванова се регистрира в сайта.
Silvi Grancharova се регистрира в сайта.
Катя Тодорова се регистрира в сайта.
Нели Загорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта