Плодовете на лятото



1
74928

У нас черешата е позната още от Античността, заради непосредственото влияние на гръцката и римската култура по българските земи. Но в българската история около този сладък плод витае героичен и романтичен ореол заради черешовото топче от Априлското въстание.

Всяка година, в края на май и през юни, сочните и сладки червени плодове ни зареждат с прохлада и оптимизъм. Те са първият сигурен знак, че пролетта е отлетяла и идва ред на горещото лято. По неписано правило, особено предпочитание към любимия плод на лятото проявяват най-вече децата, птиците и влюбените.

Сега е точното време за кулинарни изяви на тема „череши“, където обикновено цари изобилие от десерти, но има запазено място и за експерименти с основни ястия с месо. Доказан кулинарен фаворит е любимото сладко от череши, което успешно пренася вкуса на летния плод и в студените зимни дни, когато можем да му се насладим в комбинация с различни кремове или пък палачинки и пържени филийки.

Коментари (0)

260 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: