У нас черешата е позната още от Античността, заради непосредственото влияние на гръцката и римската култура по българските земи. Но в българската история около този сладък плод витае героичен и романтичен ореол заради черешовото топче от Априлското въстание.
Всяка година, в края на май и през юни, сочните и сладки червени плодове ни зареждат с прохлада и оптимизъм. Те са първият сигурен знак, че пролетта е отлетяла и идва ред на горещото лято. По неписано правило, особено предпочитание към любимия плод на лятото проявяват най-вече децата, птиците и влюбените.
Сега е точното време за кулинарни изяви на тема „череши“, където обикновено цари изобилие от десерти, но има запазено място и за експерименти с основни ястия с месо. Доказан кулинарен фаворит е любимото сладко от череши, което успешно пренася вкуса на летния плод и в студените зимни дни, когато можем да му се насладим в комбинация с различни кремове или пък палачинки и пържени филийки.
Играта на „Бон Апети“ в Instagram свърши и екипът ни е готов да раздаде наградите. Много...
Чаша чешмяна вода с кафето в заведение е въпрос на гостоприемство в Европа. У нас...
Много е приятно да се правят летните селекции с вина. Не защото не обичаме зимните...
Да видим Кейт Мидълтън в кухнята, улисана в приготвянето на сладки печива, е събитие, което...
Пълнените гъби са перфектно предястие за гости. Хем са лесни за приготвяне, хем можем да развихрим фантазията...