Шоколадов мус с череши

Фантастична комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г шоколадов кувертюр
2 яйца
40 мл животинска сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар

за маринованите череши:
100 мл червено вино
20 череши
100 г захар Сладея
сокът от 1/2 лимон

за гарниране:
20 череши
100 мл животинска сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус с череши
Черешите се почистват от костилките и се готвят около 10 минути, заедно със захарта и виното.
2
Шоколадов мус с череши 2
Дърпат се от котлона и се добавя лимоновият сок.
3
Шоколадов мус с череши 3
Черешите се изваждат, а сиропът се оставя да се редуцира на умерен огън.
4
Шоколадов мус с череши 4
Шоколадът се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади.
5
Шоколадов мус с череши 5
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с ваниловата захар и сметаната.
6
Шоколадов мус с череши 6
Прибавят се 2 с. л. от сиропа и отново се разбива.
7
Шоколадов мус с череши 7
Добавя се шоколадът и сместа се готви за кратко на водна баня. Сипват се черешите, разбърква се и се оставя да се охлади.
8
Шоколадов мус с череши 8
Белтъците се разбиват и към тях, при постоянно разбиване се налива сиропът, загрят на около 110 градуса.
9
Шоколадов мус с череши 9
Белтъците се добавят към сместа с жълтъците на няколко пъти, като внимателно се разбърква.
10
Шоколадов мус с череши 10
Сместа се разпределя в чаши и се прибира в хладилник за поне 4 часа.

11
Шоколадов мус с череши 11
Мусът се гарнира със сметаната, разбита с ваниловата захар и с почистените от костилките пресни череши.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
страхотен е! Аз направих мус от бял шоколад с шам
3.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Няма проблем при обработването на яйцата по този начин - достатъчно е нагряването. Могат да се използват дори и сурови яйцата, като важното е, да са пресни. Така например, във Франция, шоколадовият мус се приготвя само със сурови яйца.
2.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2015
достатъчна ли е за безопасност тази лека обработка на суровите яйца ...???
1.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2015
трябва да се внимава при смесването с шоколада
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: