Тарт с кайсии и мак

Дата: 14.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
125 г краве масло (студено)
4 с. л. пудра захар
кората от 1 лимон
морска сол за печене
за плънката:
400 г кайсии
3 яйца
140 г захар
170 мл животинска сметана
20 г маково семе
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с кайсии и макСтуденото масло се смила в блендер, заедно с брашното и пудрата захар, докато се получат фини трохи.
2
Тарт с кайсии и мак 2Прибавя се настърганата лимонова кора, наливат се 2–3 с. л. студена вода и отново се разбива, докато се получи топка тесто.
3
Тарт с кайсии и мак 3Тестото се разточва между два листа пергаментова хартия.
4
Тарт с кайсии и мак 4Слага се във форма за тарт с махащо се дъно (с диаметър 23 см), така че да покрива и стените на формата.
5
Тарт с кайсии и мак 5Покрива се с лист хартия за печене, отгоре се поръсва морска сол и се пече 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. След това хартията и солта се отстраняват и блатът се пече още 5 минути. Изважда се и се охлажда.
6
Тарт с кайсии и мак 6Плънката се приготвя като яйцата се разбиват със захарта и сметаната, прибавят се ванилията и маковото семе, и се разбърква.
7
Тарт с кайсии и мак 7Кайсиите се разполовяват и се подреждат върху блата.

8
Тарт с кайсии и мак 8Налива се сместа за плънката и десертът се пече около 40 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. Готовият тарт се охлажда и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2015
Това е ужасно вкусно :-)))) На мен ми стана по-тънък,защото формата ми е по-широка,но пак нищо не остана .......само трохички.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта