По една ябълка на ден



0
91487

Ябълката вероятно е едно от първите и със сигурност едно от най-масово култивираните от човека дървета. Познати са хиляди сортове, като всеки от тях се отличава с различни размери, период на зреене и вкусови характеристики. Сред големите производители на ябълки са Китай, САЩ, Иран, Турция, Русия, Италия и Индия.

Ябълките могат да се съхраняват дълго време, като запазват голяма част от хранителната си стойност. Освен, че са сочни, вкусни и освежаващи, ябълките са и изключително полезни. Богати са на витамини и минерали, и са отличен източник на фибри. Съдържат мощни антиоксиданти, които стимулират имунната система и подпомагат доброто зрение.

Подходящи са както за десерти и сладкиши, така и за приготвянето на салати и солени ястия.
Могат да се консумират и под формата на прясно изцеден сок.

Коментари (0)

132 ДУШИ ОНЛАЙН
Ka Li Na коментира рецептата Чийзкейк с тиква
Ka Li Na се регистрира в сайта.
Ралица Русева се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Супа от кестени
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: