Топъл ябълков сок

Перфектен за студените зимни вечери
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 ябълки (сладко-кисели)
30 г пресен джинджифил
150 г захар
1 пръчка канела
1 шушулка ванилия


Начин на приготвяне:
1
Топъл ябълков сок
Ябълките се режат на четвъртинки, а джинджифилът – наедро. Слагат се в голяма тенджера, добавят се разполовената шушулка ванилия и канелата. Заливат се с вода, колкото да ги покрие и се сипва захарта.
2
Топъл ябълков сок 2
Готвят се около 2 часа на слаб огън в тенджера под капак. След това се охлаждат.
3
Топъл ябълков сок 3
Канелата, джинджифилът и шушулката ванилия се отстраняват.
4
Топъл ябълков сок 4
Плодовете, заедно с течността, се намачкват с преса за картофи.
5
Топъл ябълков сок 5
Полученото пюре се прецежда през тензух.
6
Топъл ябълков сок 6
Отделилият се сок може да се съхранява до седмица в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
Много вкусен и домашен, най-важното!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2015
Много приятен и ароматен сок. Издържа дори и повече от една седмица като се държи на студено в метален или стъклен съд.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2014
Рецептата за този сок без да искам я направих преди месец. Във фруктиерата ни имаше доста ябълки и реших да ги използам, като ги направя на компот. Моята рецепта следваше логиката - на всяка ябълка по 2 с.л. захар, вода да покрие ябълките и на котлона се варят 20 минути. След което се добавя канелата, джинджифил, ванилия и може и малко ром за разкош и аромат. Всичко това се пасира. Може да се пие, както топло така и студено. Тази рецепта за мен постави началото на Коледното настроение :-))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: