Зелена свежест


0
57938

Човечеството ги познава от хилядолетия – твърди се, че са били много популярни сред древните римляни.
Почти сигурно е, че са тръгнали от Азия и минавайки през Балканите са стигнали и до Централна Европа.

Обикновено ги съхраняваме в хладилника, но всъщност краставиците не обичат студа и престоят в хладилника съкращава живота им с до 4 дни. Ако премръзнат, стават почти прозрачни отвътре и се разкашкват, т.е. със сигурност не са подходящи за замразяване. Идеалната температура за съхранението им е 8-15 градуса – така издържат около 2-3 седмици.

Повечето от полезните вещества на краставицата се намират в тяхната кора, но ако все пак решите да я отстраните, може да го направите най-бързо и лесно с удобна белачка.

А за да бъде студената лятна супа от краставици не само вкусна, но и ефектна – добавете неочакван и атрактивен елемент, като за целта използвате специален уред.

Свежите краставици са твърди и хрупкави, което позволява да дадете воля на въображението си, като ги нарежете в най-разнообразни форми – на кръгчета, на тънки ленти или пък на кубчета – и по този начин да превърнете любимата лятна салата с краставици в истинско произведение на изкуството. Винаги подправяйте салатата с краставици непосредствено преди да я сервирате, защото заради солта, краставиците отделят допълнително количество вода.

За още по-богат вкус – на финала добавете любимите ви току-що наситнени пресни зелени подправки.

Pinterest
Коментари (0)



167 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariya Georgieva се регистрира в сайта.
Галина Липчева се регистрира в сайта.
Марина се регистрира в сайта.
Мая сготви Гюзлеме
Mihail Nedev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта