Великите кулинарни истории

Мелба
Мелба
25.07.2025
Оперната дива и прочутият десерт Хубав ванилов сладолед, сочни, зрели праскови и малиново пюре…  Смеем да твърдим, че тази комбинация е действително съвършена. Всички обичаме мелбата, но малцина са се запитвали кой, как и защо я е нарекъл така. Ето накратко и поредната любопитна кулинарна... Разбери как
0
35203
Паста ала Норма
Паста ала Норма
13.07.2025
Една истинска Норма Всеки, който е опитвал спагети ала Норма, вероятно си е задавал въпроса каква е връзката между композитора Белини, операта „Норма“ и божествената  сицилианска паста. Вероятно... Разбери как
0
39287
Пиле „Тетрацини“
Пиле „Тетрацини“
29.06.2025
Примадоната и добрата храна Днес примадоните в операта са красиви и стройни… поне повечето от тях. Анна Нетребко, която се прочу повече с красотата и стройните си крака, отколкото с гласовите си данни, е един... Разбери как
0
32777
Пиле „Маренго“
Пиле „Маренго“
17.06.2025
Победното угощение на Наполеон Бонапарт Едва ли това великолепно ястие щеше да остане в историята, ако не беше измислено при определени обстоятелства, и то от известни хора. Създаването му е поредното потвърждение... Разбери как
0
38476
Сандвич
Сандвич
31.05.2025
Сандвичът ви, сър! Всеки изкушен чревоугодник все някога си е задавал въпроса защо любимият му сандвич се нарича така и каква е връзката му със Сандвичевите острови. Така неизбежно е попадал на историята за... Разбери как
0
52995
Саварини
Саварини
25.05.2025
Теория и практика на удоволствията „Кажи ми какво ядеш и аз ще ти кажа какъв си.“ Всички употребяваме тази реплика, а едва ли някой знае, че тя принадлежи на един чудноват съдия, посветил целия си живот на... Разбери как
1
41876
Торта „Опера“
Торта „Опера“
12.05.2025
7-пластова наслада Дами и господа, представяме ви един от световните шедьоври в кулинарията – торта „Опера“. Смята се, че съвременният вариант на това френско гастрономическо бижу е създаден през 1955... Разбери как
0
53598
Крем „Шантии“
Крем „Шантии“
26.04.2025
За честта на един професионалист Крем „Шантии“ – така готвачите в цял свят наричат разбита със захар и ароматизирана с ванилия пълномаслена сметана. Същото име носи и стар френски замък от епохата на Луи XIV.... Разбери как
0
46842
Яйца „Бенедикт“
Яйца „Бенедикт“
12.04.2025
Ергенска закуска Разполовена питка, върху нея парче бекон и забулено във вода яйце, всичко това полято с холандски сос и украсено със ситно скълцан пресен лук или чушка... Става дума за вкусните яйца „Бенедикт“... Разбери как
0
58788
Синсинати чили
Синсинати чили
23.03.2025
Една от онези невероятни истории, които могат да се случат само в Америка Синсинати – град на кръстопът в т.нар. три стейт зоун – там, където се събират границите на Охайо, Кентъки и Индиана. Той е врящ котел от... Разбери как
0
33090


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: