Великите кулинарни истории

Крем „Шантии“
Крем „Шантии“
26.04.2025
За честта на един професионалист Крем „Шантии“ – така готвачите в цял свят наричат разбита със захар и ароматизирана с ванилия пълномаслена сметана. Същото име носи и стар френски замък от епохата на Луи XIV. Кулинарните историци са единодушни, че десертът е наречен на замъка, но защо, какво... Разбери как
0
20796
Яйца „Бенедикт“
Яйца „Бенедикт“
12.04.2025
Ергенска закуска Разполовена питка, върху нея парче бекон и забулено във вода яйце, всичко това полято с холандски сос и украсено със ситно скълцан пресен лук или чушка... Става дума за вкусните яйца „Бенедикт“... Разбери как
0
45075
Синсинати чили
Синсинати чили
23.03.2025
Една от онези невероятни истории, които могат да се случат само в Америка Синсинати – град на кръстопът в т.нар. три стейт зоун – там, където се събират границите на Охайо, Кентъки и Индиана. Той е врящ котел от... Разбери как
0
31689
Салата „Цезар“
Салата „Цезар“
09.03.2025
Неочакваната история на салата „Цезар“ И не, няма нищо общо с римския пълководец Спокойно можем да кажем, че салатата със звучното име „Цезар“ е една от най-популярните в света. Малцина обаче знаят кой е... Разбери как
0
57612
Салатата на Боб Коб
Салатата на Боб Коб
19.01.2025
Историята на шедьовъра, измайсторен с каквото има в хладилника В наши дни все по-често под обяд се разбира „разправата“ с една богата салата, в която има всичко – и месо, и зеленчуци, и някакъв въглехидратен... Разбери как
0
27253
Тирамису
Тирамису
18.01.2025
Повдигни... настроението Златокъдри венециански куртизанки открили, че този висококалоричен десерт повдига не само настроението, а и либидото. Подозирайки (или не) за това откритие хората толкова обикнали... Разбери как
0
86591
Креп „Сюзет“
Креп „Сюзет“
17.01.2025
Палачинките, наречени „Сюзет“ „Само вкусът на това ястие може да превърне канибал в цивилизован джентълмен.“ Анри Шарпантие   Обикновено когато някой готвач сътвори неустоимо вкусен десерт го... Разбери как
0
43410
Крем супа „Дю Бари“
Крем супа „Дю Бари“
16.01.2025
  Жана и Кралят Какво свързва любовницата на Луи ХV с карфиола и супата, наречена „Дю Бари“? В елегантната френска кухня може да се влезе през два входа. Естествено, този на вкуса е за предпочитане –... Разбери как
0
31823
Банани „Фостър“
Банани „Фостър“
15.01.2025
Един впечатляващ десерт от свърталището на бохемите в Ню Орлиънс Приготвянето на този десерт прилича на спектакъл. Вкусът му съчетава сладостта на карамелените банани с топли нотки канела и ром. Лек драматизъм... Разбери как
0
39385


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: