Салата „Дюма“

Истинска кулинарна класика
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г глава целина
500 г червено цвекло
500 г картофи
150 г кисели краставички
50 г риба тон (от консерва)
1/4 връзка див лук
5 бр. аншоа
2 твърдо сварени яйца
1 с. л. зехтин (+ за поливане)
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата „Дюма“
Картофите и целината се обелват. Целината се разполовява. Готвят се на пара, докато омекнат – около 30 минути.
2
Салата „Дюма“ 2
Главите цвекло се измиват добре, овкусяват се със зехтин, сол и черен пипер и се увиват в парчета алуминиево фолио. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, докато омекнат – около 45 минути. Зеленчуците се охлаждат.
3
Салата „Дюма“ 3
Сварените яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се намачкват с накълцаната аншоа и рибата тон. Прибавят се зехтинът, горчицата и соевият сос, и се разбърква добре.
4
Салата „Дюма“ 4
Белтъците и киселите краставички се режат на малки кубчета.
5
Салата „Дюма“ 5
Дивият лук се наситнява и всичко се смесва с жълтъците. Овкусява се с черен пипер и се разбърква добре.
6
Салата „Дюма“ 6
Опеченото цвекло се обелва и се нарязва наедро, картофите и целината също се нарязват.
7
Салата „Дюма“ 7
Зеленчуците се овкусяват се със сол, черен пипер и зехтин. Салатата се поднася с яйчната смес.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: