Добруджанки

Дата: 16.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кисело мляко
450 г брашно
200 г краве сирене
80 г краве масло
50 г кашкавал
1 яйце
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
ДобруджанкиСодата се гаси в киселото мляко.
2
Добруджанки 2Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче, в което се сипва киселото мляко със содата, чуква се яйцето, прибавят се стритата чубрица, настърганият кашкавал и натрошеното сирене.
3
Добруджанки 3Разбърква се добре, за да се смесят съставките.
4
Добруджанки 4Тестото се разделя на топки, които се подреждат в тави, намазани с масло.
5
Добруджанки 5Мажат се с разтопено масло и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато се зачервят – 15–20 минути.
6
Добруджанки 6Съвет: Времето за печене зависи от размера на питките.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2018
Страхотни за закуска :)
8.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2018
Уникално вкусни
7.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2017
Страхотна бърза, лесна и много вкусна закуска!
6.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Бързо, лесно и мнооого вкусно! Докато са топли са просто превъзходни :)
5.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2017
Чубрицата придава уникален вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Berkay Ibryamov се регистрира в сайта.
Steliana Stefanova коментира рецептата Гратен от праз
Sun Chaser сготви Миш-маш
Yana Blagoeva се регистрира в сайта.
nellyan коментира рецептата Крем супа с карфиол
svilcho84 се регистрира в сайта.
Иванела коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Рози коментира рецептата Шишчета със свинско и ананас
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта