Добруджанки

Дата: 16.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кисело мляко
450 г брашно
200 г краве сирене
80 г краве масло
50 г кашкавал
1 яйце
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
ДобруджанкиСодата се гаси в киселото мляко.
2
Добруджанки 2Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче, в което се сипва киселото мляко със содата, чуква се яйцето, прибавят се стритата чубрица, настърганият кашкавал и натрошеното сирене.
3
Добруджанки 3Разбърква се добре, за да се смесят съставките.
4
Добруджанки 4Тестото се разделя на топки, които се подреждат в тави, намазани с масло.
5
Добруджанки 5Мажат се с разтопено масло и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато се зачервят – 15–20 минути.
6
Добруджанки 6Съвет: Времето за печене зависи от размера на питките.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2017
Страхотна бърза, лесна и много вкусна закуска!
6.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Бързо, лесно и мнооого вкусно! Докато са топли са просто превъзходни :)
5.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2017
Чубрицата придава уникален вкус
4.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2017
Прекрасни, вкусни, маслото нежно спуска хапките от питчиците, сякаш добре смазани ски се пързалят по голям наклон.)))) Правя нещо подобно, но с някои допълнителни съставки, дали да не публикувам рецептата?)))
3.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2017
Много бързи и лесни питки ! Подходящи за всякакъв повод .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Тодор се регистрира в сайта.
Inna Rancheva се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Картофи с праз на фурна
Teodora Yordanova коментира рецептата Баница
Nevelina Simeonova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта