Добруджанки

Малки питки със сирене и кашкавал
Източник: Бон Апети
Дата: 13.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кисело мляко
450 г брашно
200 г краве сирене
80 г краве масло
50 г кашкавал
1 яйце
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Добруджанки
Содата се гаси в киселото мляко.
2
Добруджанки 2
Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче, в което се сипва киселото мляко със содата, чуква се яйцето, прибавят се стритата чубрица, настърганият кашкавал и натрошеното сирене.
3
Добруджанки 3
Разбърква се добре, за да се смесят съставките.
4
Добруджанки 4
Тестото се разделя на топки, които се подреждат в тави, намазани с масло.
5
Добруджанки 5
Мажат се с разтопено масло и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато се зачервят – 15–20 минути.
6
Добруджанки 6
Съвет: Времето за печене зависи от размера на питките.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2022
Благодаря за рецептата! Много вкусни и бързи за приготвяне.
10.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2020
Много вкусни!
9.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2018
Страхотни за закуска :)
8.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2018
Уникално вкусни
7.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2017
Страхотна бърза, лесна и много вкусна закуска!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: