Бретцели

Дата: 11.03.2017
Източник: Даниела Милева
ТИТЛА: Чирак
Бретцели
 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 мл прясно мляко (+ за намазване)
50 мл бира
7 г суха мая
5 г сол
1-2 щипки захар
3 с. л. олио
1/2 ч. л. сода бикарбонат
морска сол за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
От посочените продукти се замесва тесто, като маята се смесва с брашното. Тестото се покрива и се оставя да втаса на топло за около 40 минути.
2
След това тестото се премесва леко с още малко брашно и се оформя на руло. Рулото се разделя на 6 части и от всяка с ръце се разточва фитил, който се прегъва в средата и двата му края се усукват два пъти.
3
След това краищата се прибират в средата на получения кръг. Така оформените бретцели се пускат един по един в съд с подсолена вряща вода. и се държат вътре точно по 40 секунди всеки.


4
Вадят се с решетъчна лъжица и се редят в тава, застлана с хартия за печене. С четка се намазват с прясно мляко, поръсват се с морска сол на вкус.


5
Тавата се поставя в студена фурна, която се включва на 180 градуса. Готови са след около 40-45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Николета Михайлова Михайлова се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Питки с моцарела
Петя Петкова публикува рецептата А ла чийзкейк
Katya Bojinova публикува рецептата Френска селска торта
Nathalie Marcenkova публикува рецептата Тарт с ябълки
R.kehaiova се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Безмесна лазаня от полента
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта