Лучник

Дата: 12.03.2017
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Помощник готвач
Лучник
 
Необходими продукти:
за тестото:
1/2 кубче прясна мая (20 г)
500 г брашно
250 мл вода
100 г разтопено краве масло (+ за намазване)
1 с. л. захар
2 ч. л. сол
за плънката:
1-2 стръка праз
2 глави лук
2-4 сухи люти чушки
1/2 ч. л. черен пипер
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. сирене (ситно натрошено)
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се размива в малко вода и от нея и останалите посочени продукти се замесва гладко тесто, което се оставя да втаса.

2
Празът и лукът се нарязват наситно.
3
Чушките се натрошават, объркват се с лука и се задушават в олиото до омекване.
4
Прибавят се подправките.

5
Когато сместа изстине, се добавя сиренето.
6
Тестото се разточва на правоъгълник с размери от около 50-60 см и с дебелина от около 5-6 мм.
7
Върху него равномерно се разпределя плънката.
8
Завива се на руло и леко се усуква около оста си.
9
Прехвърля се във форма за печене и се оставя да се отпусне за 10-15 минути.

10
Пече се 30-35 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.


Съвет:
Аз слагам 2 с. л. захар, но не всеки харесва, тестото да сладни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта