Хрупкави шоколадови бисквити

Дата: 09.03.2017
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Хрупкави шоколадови бисквити
 
Необходими продукти:
50 г орехи
280 г натурален шоколад (70% какао)
140 г брашно
20 г какао
115 г краве масло (меко)
1 яйце
180 г светла кафява захар
 

Начин на приготвяне:
1
Нарежете ореховите ядки и 180 г шоколад.

2
Сипете брашното върху плота. Върху него поръсете какаото и оформете кладенче. В кладенчето сложете маслото, захарта и яйцето. С пръсти смесете продуктите в кладенчето и постепенно омесете тесто. Тъй като то ще е лепкаво, използвайте шпакла.
3
Разстелете леко тестото и сипете в него нарязаните орехи и шоколад. Омесете отново, до пълното смесване на продуктите. Завийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
4
Начупете останалия шоколад на еднакви парчета.

5
Развийте студеното тесто и го оформете с ръце на тънко, дълго руло. Нарежете го на 18 еднакви парчета, от които с длани оформете топчета и във всяко, с пръст направете дупка. Поставете вътре парче шоколад и завийте в тесто.
6
Подредете топчетата в тава, застлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние едно от друго и леко ги притиснете с длан.
7
Изпечете бисквитите за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта