Домашни милинки

Източник: Невена
ТИТЛА: Чирак
Дата: 22.02.2017
Домашни милинки
 
Необходими продукти:
1 пакетче суха мая
4 ч. л. захар
1 с. л. сол
1 кг брашно
300 мл прясно мляко
100 мл вода (топла)
2 с. л. ябълков оцет
2 яйца
300 г сирене
150 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява.
2
Маята се смесва с 2 ч. л. захар и топлата вода и се оставя да шупне.
3
В дълбока купа се сипват млякото, оцетът, останалата захар, солта и вече шупналата мая.
4
Малко по малко се прибавя брашното и се меси, до получаване на меко тесто, което се оставя да почине за 10-15 минути.
5
Маслото се разтопява на водна баня.
6
От тестото се оформят топчета с големината на лешник, като всяко се потапя в маслото и се нареждат в тава.
7
Яйцата и сиренето се разбъркват на каша и сместа се разпределя върху милинките. Пече се около 40 минути в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kalina Slavilova се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
cookinglady коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Gerry Chankova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: