Кростата капучино

Италиански маслен пай
Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 21.02.2017
Кростата капучино
Кростата капучино
Кростата капучино
Кростата капучино
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
120 г захар
110 г краве масло
1 яйце
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер
3 с. л. инстантно кафе
1 щипка сол

за крема:
500 мл прясно мляко
100 г захар
40 г брашно
40 г нишесте
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
В купа изсипете брашното, захарта, солта, бакпулвера, ванилията и кафето. Разбъркайте добре. Добавете яйцето и нарязаното на парчета студено краве масло. Замесете тесто. В началото тестото е на трохи, но постепенно с месенето се хомогенизира. Ще получите много ароматно и меко тесто. Загънете го в прозрачно фолио и го приберете в хладилник за 30 минути.
2
Докато тестото се охлажда, пригответе крема. Налейте прясното мляко в тенджера, добавете всички останали продукти и сложете съда на котлона на слаб огън. Бъркайте, докато сместа се сгъсти. Свалете от котлона и оставете крема настрана като от време на време разбърквате, за да не се образува коричка. Кремът трябва да е охладен напълно.
3
Разточете охладеното тесто. Прехвърлете го във форма. Оформете висок борд. Надупчете тестото с вилица. Изсипете крема и подравнете. Печете кростатата в предварително загрята на 180 градуса фурна. Не изваждайте изпечения сладкиш от формата преди да се е охладил напълно. Поръсете с какао, смесено с инстантно кафе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



112 ДУШИ ОНЛАЙН
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
milenka коментира рецептата Руло с череши и маскарпоне
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: