Хлебчета с печен дип от сирена

Лесна и симпатична идея за лек обяд или вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно (+ за замесване)
50 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за мазане)
1 пакетче мая
1/2 връзка магданоз
4 стръка мащерка
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

за дипа:
300 г краве сирене
200 г кашкавал
150 г крем сирене
30 мл зехтин (+ за мазане)
1 консерва домати на кубчета (400 г)
4 скилидки чесън
1 ч. л. риган

за поднасяне:
1/4 връзка див лук

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с печен дип от сирена
Маята се разтваря в 170 мл топла вода, заедно със захарта. Поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
2
Хлебчета с печен дип от сирена 2
В брашното се разбъркват солта, чесънът, наситнените мащерка и магданоз.
3
Хлебчета с печен дип от сирена 3
Оформя се кладенче, в което се наливат зехтинът и шупналата мая. Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
4
Хлебчета с печен дип от сирена 4
След това се накъсва на 12 еднакви по големина парчета. Оформят се топки, които се подреждат като венец по края на намазнен съд за печене. Оставят се да втасат.
5
Хлебчета с печен дип от сирена 5
Саламуреното сирене се натрошава и се смесва с крем сиренето, зехтина и ригана.
6
Хлебчета с печен дип от сирена 6
Доматите се овкусяват с наситнените скилидки чесън и се изсипват в средата на венеца.
7
Хлебчета с печен дип от сирена 7
Покриват се със сместа със сирене. Поръсва се с настърган кашкавал.
8
Хлебчета с печен дип от сирена 8
Пече се в загрята на 190 градуса фурна, докато хлебчетата станат златисти – около 20 минути.
9
Хлебчета с печен дип от сирена 9
Готовите хлебчета се намазват със зехтин, ястието се поръсва с накълцан див лук и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2017
Приготвих го за гости и много се хареса. Определено влиза в папка любими.
3.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2017
Честно казано не съм впечатлена. Още по-малко бих го определила като страхотно. При нас трудно се изяде.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2017
Страхотен вкус! Не усетих кога свърши!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2017
Честита Баба Марта! Добър апетит!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: