Хлебчета с печен дип от сирена

Дата: 27.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно (+ за замесване)
50 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за мазане)
1/3 кубче прясна мая
1/2 връзка магданоз
4 стръка мащерка
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
за дипа:
300 г краве сирене
200 г кашкавал
150 г крем сирене
30 мл зехтин (+ за мазане)
1 консерва домати на кубчета (400 г)
4 скилидки чесън
1 ч. л. риган
за поднасяне:
1/4 връзка див лук

Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с печен дип от сиренаМаята се разтваря в 170 мл топла вода, заедно със захарта. Поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
2
Хлебчета с печен дип от сирена 2В брашното се разбъркват солта, чесънът, наситнените мащерка и магданоз.
3
Хлебчета с печен дип от сирена 3Оформя се кладенче, в което се наливат зехтинът и шупналата мая. Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
4
Хлебчета с печен дип от сирена 4След това се накъсва на 12 еднакви по големина парчета. Оформят се топки, които се подреждат като венец по края на намазнен съд за печене. Оставят се да втасат.
5
Хлебчета с печен дип от сирена 5Саламуреното сирене се натрошава и се смесва с крем сиренето, зехтина и ригана.
6
Хлебчета с печен дип от сирена 6Доматите се овкусяват с наситнените скилидки чесън и се изсипват в средата на венеца.
7
Хлебчета с печен дип от сирена 7Покриват се със сместа със сирене. Поръсва се с настърган кашкавал.
8
Хлебчета с печен дип от сирена 8Пече се в загрята на 190 градуса фурна, докато хлебчетата станат златисти – около 20 минути.
9
Хлебчета с печен дип от сирена 9Готовите хлебчета се намазват със зехтин, ястието се поръсва с накълцан див лук и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2017
Приготвих го за гости и много се хареса. Определено влиза в папка любими.
3.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2017
Честно казано не съм впечатлена. Още по-малко бих го определила като страхотно. При нас трудно се изяде.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2017
Страхотен вкус! Не усетих кога свърши!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2017
Честита Баба Марта! Добър апетит!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Богомил се регистрира в сайта.
Penguin сготви Леща
Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта