Пълнен хляб (2-ри вид)

Ефектна идея за апетитна вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кръгъл хляб с дебела кора (около 500 г)
300 мл животинска сметана
300 г козе саламурено сирене
100 г бекон (цяло парче)
80 г краве масло
4 яйца
бялата част от 4 стръка праз
4 стръка мащерка
2 скилидки чесън
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пълнен хляб (2-ри вид)
С нож за хляб се изрязва капак от хляба, а вътрешността се издълбава, като се внимава да не се пробие дъното.
2
Пълнен хляб (2-ри вид) 2
Маже се с половината от маслото.
3
Пълнен хляб (2-ри вид) 3
Запича се за около 8 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, не трябва да става златист. Изважда се.
4
Пълнен хляб (2-ри вид) 4
Празът се реже наедро и се задушава под капак с 50 мл вода и останалото масло. Трябва да остане на мазнина и да започне леко да се запържва. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Пълнен хляб (2-ри вид) 5
Хлябът се маже с горчицата.
6
Пълнен хляб (2-ри вид) 6
Беконът се реже на кубчета и се запържва в сух съд. Когато стане златист, към него се добавят наситнените скилидки чесън. Пържат се за кратко и съдът се дърпа от огъня.
7
Пълнен хляб (2-ри вид) 7
Яйцата се разбиват със сметаната. Около 2/3 от сиренето се натрошава в яйчената смес.
8
Пълнен хляб (2-ри вид) 8
Прибавят се празът, беконът и накълцаната мащерка. Разбърква се.
9
Пълнен хляб (2-ри вид) 9
Хлябът се пълни със сместа и се поръсва с останалото сирене.
10
Пълнен хляб (2-ри вид) 10
Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 25 минути. Плънката не трябва да е течна в средата.
11
Пълнен хляб (2-ри вид) 11
Охлажда се около 20 минути, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2017
Ето и разрез!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2017
Чудесен се получи! Мнооого вкусен! Препоръчвам рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: