Баница със спанак и кашкавал

С богата и интересна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет дебели кори за баница (400 г)
500 г почистен спанак
200 г кашкавал
70 г сушени домати (в зехтин)
150 мл краве масло
50 мл зехтин
2 стръка стеблена целина
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 яйце
сусам за поръсване
сол на вкус

за гарниране:
200 г заквасена сметана
200 г маслини „Каламата“ (без костилки)
200 г зелени маслини (без костилки)
1 ч. л. сумак
1/2 ч. л. сух чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Баница със спанак и кашкавал
Целината, лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина, докато омекнат, без да се карамелизират.
2
Баница със спанак и кашкавал 2
Добавят се нарязаните на кубчета сушени домати, а след това и наситненият спанак.
3
Баница със спанак и кашкавал 3
Щом намали обема си, пусне вода и тя се изпари, сместа се отстранява от котлона, прехвърля се в цедка, притиска се, за да се отцеди излишната течност.
4
Баница със спанак и кашкавал 4
След това се разбърква с настъргания на едро ренде кашкавал.
5
Баница със спанак и кашкавал 5
Корите за баница се мажат с разтопеното масло, поръсват се с плънката и се завиват на рула.
6
Баница със спанак и кашкавал 6
Завиват се на охлюв в кръгла тава, покрита с пергаментова хартия и намазана с масло.
7
Баница със спанак и кашкавал 7
Баницата се намазва с разбито яйце и се поръсва със сусам.
8
Баница със спанак и кашкавал 8
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 45 минути. Охлажда се леко.
9
Баница със спанак и кашкавал 9
Сервира се с овкусена със сумак, сол и чесън сметана и с разполовени маслини.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2021
Стана много вкусно! Препоръчвам :)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2017
Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


sunshine4eto коментира рецептата Супа от кестени
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: