Плоски хлебчета с плънка от леща

Безглутенови и постни
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
170 г оризово брашно
60 г царевично нишесте
2 с. л. олио
1 ч. л. ксантанова гума
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол

за плънката:
200 г леща
3 моркова
1 краставица
1/2 зелена салата
4 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
1 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Плоски хлебчета с плънка от леща
Брашното се смесва с нишестето, ксантановата гума, бакпулвера и солта.
2
Плоски хлебчета с плънка от леща 2
Налива се олиото и се разбърква.
3
Плоски хлебчета с плънка от леща 3
Постепенно се наливат около 100 мл студена вода и се меси, докато се получи не много твърдо тесто.
4
Плоски хлебчета с плънка от леща 4
Оформят се 6 топки, които се оставят да починат и се покриват с фолио за свежо съхранение, за да не изсъхнат.
5
Плоски хлебчета с плънка от леща 5
От тях се разточват тънки питки, които се пекат на сух тиган, от двете страни, до златисто.
6
Плоски хлебчета с плънка от леща 6
Лещата се сварява и се отцежда.
7
Плоски хлебчета с плънка от леща 7
Морковите се обелват, настъргват се на едро ренде и се запържват в зехтина. Добавят се лещата, доматеният концентрат, червеният пипер, чесънът, сол и черен пипер на вкус.
8
Плоски хлебчета с плънка от леща 8
Наливат се 100–200 мл вода и се задушава, докато морковите омекнат.
9
Плоски хлебчета с плънка от леща 9
Всяко хлебче се прегъва и се пълни с леща, шайби краставица, листо салата и едро нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2019
много вкусно предложение (особено за постещи:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: