Козуначен венец

Дата: 03.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно за козунаци
6 яйца
300 г захар (+ за поръсване)
300 мл прясно мляко
150 г свинска мас
150 г тъмни стафиди
2 пакетчета суха мая
1 пакетче захар с аромат на ром
1 пакетче лимонови корички
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Козуначен венецМлякото се затопля леко и в него се разбърква маята.
2
Козуначен венец 2Пет от яйцата се разбиват.
3
Козуначен венец 3Свинската мас се разтопява.
4
Козуначен венец 4В голяма купа се смесват брашното, ваниловата захар, лимоновите корички, захарта с аромат на ром, кристалната захар, солта, разбитите яйца, млякото с маята, стафидите и 100 г мас.
5
Козуначен венец 5Замесва се меко и гладко тесто, което се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.
6
Козуначен венец 6Тестото се разделя на две части.
7
Козуначен венец 7От всяка се оформят по три фитила – дълги и сравнително тънки. Сплитат се на плитки.
8
Козуначен венец 8Две форми за торта с диаметър 26 см се покриват с пергаментова хартия. Тестените плитки се завиват като венци в тях и се намазват с останалата свинска мас. Покриват се с кърпи и се оставят, тестото да втаса повторно, нужно е дълго време, защото тестото е тежко.
9
Козуначен венец 9Мажат се с разбито яйце и се поръсват със захар.
10
Козуначен венец 10Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 30 минути.
11
Козуначен венец 11Охлаждат се.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2017
Страхотна рецепта!
5.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2017
Да, Меглена.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2017
Много е вкусен !
3.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2017
Няма проблем да намаля на половина продуктите, за да получа само един козунак, нали?
2.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2017
Пам, вместо свинска мас може да използваш краве масло.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Xristova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта