Козуначен венец
Лора и Стоян
6 фини точени кори 500 г микс от пресни гъби 200 г прясно френско козе сирене 150 г печени лешници 150 мл животинска сметана 80 мл лешниково олио 50 мл зехтин 2 глави лук 1 скилидка чесън 4 стръка мащерка 4 стръка копър 1 с. л. тъмен балсамов оцет сол на вкус |
1 | Точените кори се подреждат една върху друга, като се мажат с 50 мл от лешниковото олио. | |
2 | Най-горната кора също се маже. След това се изрязват 12 правоъгълника с големина 4х10 см. | |
3 | Подреждат се в тава, върху хартия за печене. | |
4 | Покриват се с лист хартия. | |
5 | Отгоре се слага друга тава, за да не се нагънат по време на печене. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за около 10 минути. Оставят се да се охладят. | |
6 | Лукът се реже на кубчета и се пържи в половината зехтин, като се посолява. | |
7 | Когато се карамелизира, се сипва балсамовият оцет и съдът се оттегля от котлона. | |
8 | Гъбите се почистват и се режат наедро. Запържват се в останалия зехтин, заедно с накълцаните чесън, мащерка и копър. Посоляват се. | |
9 | Поливат се с останалото лешниково олио. | |
10 | Половината от лешниците се смилат в блендер, докато станат на трохи. | |
11 | Добавят се сметаната и 30 мл студена вода, посолява се и се смила отново. | |
12 | Козето сирене се нарязва на тънки парчета. | |
13 | За всяка порция са отделят по три правоъгълника от кори. Между тях се слагат лешников крем, карамелен лук, гъби и козе сирене. | |
14 | Завършва се с кора, намазана с крем и се поръсва с едро накълцани лешници. |
Ham Bar е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...
Ето че отново сме в месеца на виното и любовта. Празниците Трифон Зарезан и Свети...
Първия месец от годината свързваме със студа навън и с топлия уют на дома. С...