Козуначени зайчета

Дата: 13.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 доза тесто за козунак
яйце и краве масло за намазване
захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Козуначени зайчетаТестото се разделя на 4 части.
2
Козуначени зайчета 2Всяка част се разделя на три топки – голяма, средна и малка, и на два еднакви по размер, не много дълги фитила.
3
Козуначени зайчета 3От трите топки се оформя тялото на заека, а от фитилите – ушите.
4
Козуначени зайчета 4С шиш или клечка за зъби се оформят очите на зайчетата.
5
Козуначени зайчета 5Фигурките от тестото се поставят върху хартия за печене, мажат се с разтопено масло, за да не изсъхват и се оставят да втасат. След това се мажат с разбито яйце, без главите им и се поръсват с кристална захар.
6
Козуначени зайчета 6Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 30 минути. Охлаждат се.
7
Козуначени зайчета 7Съвет: Ако не използвате готово тесто, а си го правите сами, за да приготвите козуначените зайчета ще са ви необходими 1 час и 30 минути и време за втасване на тестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Петрова се регистрира в сайта.
Диана Георгиева коментира рецептата Бисквити „Бене”
Йордан Добрев се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Аквакота с три вида лук
Звездица коментира рецептата Пълнени пилешки гърди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта