Козуначен венец от рози

Дата: 13.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 доза тесто за козунак
краве масло и яйце за намазване
захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Козуначен венец от розиТестото се разделя на четири части.
2
Козуначен венец от рози 2От всяка се оформят 4 кръга, като се изрязват с ринг.
3
Козуначен венец от рози 3Кръговете се подреждат един до друг, като се застъпват.
4
Козуначен венец от рози 4След това се завиват на стегнато руло от тясната част. Рулото се реже през средата, така че да се получат две „рози“.
5
Козуначен венец от рози 5От това тесто трябва да се получат 8 „рози“, които се поставят във форма за торта с диаметър 26 см, в средата на която се слага обърната шоличка.
6
Козуначен венец от рози 6Мажат се с масло и се оставят да втасат.
7
Козуначен венец от рози 7След това се мажат с разбито яйце и се поръсват със захар.
8
Козуначен венец от рози 8Пече се в загрята на 180 градуса фурна , с вентилатор, до готовност – около 30 минути. Охлажда се.
9
Козуначен венец от рози 9Съвет: Ако не използвате готово тесто, а си го правите сами, за да приготвите козуначения венец от рози ще са ви необходими 1 час и 30 минути и време за втасване на тестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта