Козуначен венец от рози

С необикновена и атрактивна форма
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 доза тесто за козунак
краве масло и яйце за намазване
захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Козуначен венец от рози
Тестото се разделя на четири части.
2
Козуначен венец от рози 2
От всяка се оформят 4 кръга, като се изрязват с ринг.
3
Козуначен венец от рози 3
Кръговете се подреждат един до друг, като се застъпват.
4
Козуначен венец от рози 4
След това се завиват на стегнато руло от тясната част. Рулото се реже през средата, така че да се получат две „рози“.
5
Козуначен венец от рози 5
От това тесто трябва да се получат 8 „рози“, които се поставят във форма за торта с диаметър 26 см, в средата на която се слага обърната шоличка.
6
Козуначен венец от рози 6
Мажат се с масло и се оставят да втасат.
7
Козуначен венец от рози 7
След това се мажат с разбито яйце и се поръсват със захар.
8
Козуначен венец от рози 8
Пече се в загрята на 180 градуса фурна , с вентилатор, до готовност – около 30 минути. Охлажда се.
9
Козуначен венец от рози 9
Съвет: Ако не използвате готово тесто, а си го правите сами, за да приготвите козуначения венец от рози ще са ви необходими 1 час и 30 минути и време за втасване на тестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: