Пай „Паскуалина“

Дата: 17.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 точени кори
400 г сирене „Рикота“
200 г почистен спанак
100 г сирене „Пекорино“
100 г краве масло
2 връзки пресен лук
1 връзка киселец
6 жълтъка
2 яйца
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пай „Паскуалина“Спанакът, пресният лук и киселецът се измиват, почистват се и се накълцват. След това се запържват в около 40 г сгорещено масло, докато омекнат. Охлаждат се леко.
2
Пай „Паскуалина“ 2Пекориното се настъргва и смесва с рикотата и 2 яйца.
3
Пай „Паскуалина“ 3Сместа се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче.
4
Пай „Паскуалина“ 4Прибавят се спанакът, киселецът и лукът и се разбърква.
5
Пай „Паскуалина“ 5Останалото масло се разтопява. Точените кори се мажат с разтопено масло. Подреждат се три по три една върху друга и се оформя кръст.
6
Пай „Паскуалина“ 6Слагат се в кръгла форма за пай, като краищата им трябва да стърчат навън. Плънката се изсипва върху корите.
7
Пай „Паскуалина“ 7В нея се правят 6 гнезда. Във всяко се слага по един жълтък.
8
Пай „Паскуалина“ 8Стърчащите краища на корите се прегъват навътре и се мажат с масло.
9
Пай „Паскуалина“ 9Паят се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 40 минути.


10
Пай „Паскуалина“ 10Съвет:
Ако е необходимо, притиснете запържените спанак, лук и киселец в цедка, за да се отцеди излишната вода и да не оводни плънката.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2017
Много вкусно стана !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта