Козунак
Лора и Стоян
1 доза тесто за козунак яйце и краве масло за намазване захар за поръсване |
1 | Малка част от тестото се заделя за лицето и краката на агнето, а от останалото се оформят топки с големината на череша. Всяка топка се прави на фитил, който се увива като охлюв и след това леко се сплесква. | |
2 | Подреждат се върху хартия за печене, като се оформя тялото на агнето. | |
3 | От останалото тесто се правят главата и краката. | |
4 | Маже се с разтопено масло и се оставя да втаса. | |
5 | След това се маже с разбито яйце. Поръсва се хубаво с кристална захар, без лицето и крака. | |
6 | Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – 30 –40 минути. Охлажда се. | |
7 | Съвет: Ако не използвате готово тесто, а си го правите сами, за да приготвите козуначеното агне ще са ви необходими 2 часа и време за втасване на тестото. |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...