Оризът (Oryza) е основната храна за 2/5 от населението на Земята. Разпределено средностатистически, на глава от глобалното народонаселение, на всеки жител на планетата, годишно се падат по 85 кг. Зърната на ориза се отличават с високата си хранителност: съдържат 75–85% въглехидрати и 5–10% протеини. Тези две съставки са с много висока усвояемост от организма на човека — около 96%. Ето защо храненето с ориз се приема за много ефективно. Освен това оризовото брашно не съдържа глутен, което го прави подходящо за консумиране от хора, които имат непоносимост към този протеин. Идеално е за кексове, кремове, дори и хлябове в комбинация с друг тип брашна.
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...