Безспорно авокадото е полезно и предпочитано от мнозина. Едно от основните му предимства е, че тонизира нервната система и влияе благоприятно върху психиката. Освен това съдържа големи количества полиненаситени мастни киселини, а в 100 г авокадо се съдържат около 220 калории. Маслото от авокадо има приятен орехов мирис и е богато на витамини А, Е и Д, на калий, калций, фосфор, желязо.
Авокадото е удобно за използване и лесно за транспортиране,
ако трябва да го сравним например с други любими плодове като малини, ягоди и т.н.
Почиства се сравнително лесно и може без голямо усилие да бъде издълбано с подходящ уред
или с лъжица, което не може да се твърди за един друг екзотичен плод, а именно – мангото.
Авокадото има достатъчно голяма костилка,
която няма как случайно и неволно да бъде захапана или сдъвкана, както често се случва например с гроздовите семки.
Неотдавна собствениците на кафетерии откриха и още едно предимство на авокадото,
а именно – перфектното му приложение като съд за течности. Издълбаната кора на разполовения плод е идеална за посръбване на любимата топла напитка – капучино или лате макиато. При това ароматът на авокадото приятно кореспондира с вкуса и уханието на избрания кафе-специалитет, което не може да се постигне при използване на обичайните порцеланови или пластмасови чашки.
Без съмнение Avolatte бързо ще се превърне в напитката на бъдещето,
тъй като предлага брилянтен екологичен подход към приятен и полезен начин за оползотворяване на органичните отпадъци.
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...