Безспорно авокадото е полезно и предпочитано от мнозина. Едно от основните му предимства е, че тонизира нервната система и влияе благоприятно върху психиката. Освен това съдържа големи количества полиненаситени мастни киселини, а в 100 г авокадо се съдържат около 220 калории. Маслото от авокадо има приятен орехов мирис и е богато на витамини А, Е и Д, на калий, калций, фосфор, желязо.
Авокадото е удобно за използване и лесно за транспортиране,
ако трябва да го сравним например с други любими плодове като малини, ягоди и т.н.
Почиства се сравнително лесно и може без голямо усилие да бъде издълбано с подходящ уред
или с лъжица, което не може да се твърди за един друг екзотичен плод, а именно – мангото.
Авокадото има достатъчно голяма костилка,
която няма как случайно и неволно да бъде захапана или сдъвкана, както често се случва например с гроздовите семки.
Неотдавна собствениците на кафетерии откриха и още едно предимство на авокадото,
а именно – перфектното му приложение като съд за течности. Издълбаната кора на разполовения плод е идеална за посръбване на любимата топла напитка – капучино или лате макиато. При това ароматът на авокадото приятно кореспондира с вкуса и уханието на избрания кафе-специалитет, което не може да се постигне при използване на обичайните порцеланови или пластмасови чашки.
Без съмнение Avolatte бързо ще се превърне в напитката на бъдещето,
тъй като предлага брилянтен екологичен подход към приятен и полезен начин за оползотворяване на органичните отпадъци.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...