Ромите в Румъния използват дивия лук за предсказване на бъдещето. Има поверия, че трябва да оградиш къщата си с див лук, за да прогониш болестите и дявола.
Всъщност древните китайци са първите, които са документирали използването на див лук преди около 3000 г. пр.Хр., а Марко Поло го пренесъл в Европа. През 16. век дивият лук е често срещана подправка в европейските градини. Намира се из целия Стар континент – от Корсика и Гърция до Северна Швеция и чак до Камчатка, както и в Северна Америка. В Гърция и Италия той расте на воля като диворастящо растение.
За кулинарни цели се използват само листата му. Прясно нарязан, той е чудесна добавка към салати – не само зелена, но към салата от краставици или домати. Подходящ е за хлябове и масла. Използват го даже за подправка на оцети.
За трета поредна година тетевенското село Черни Вит събира майстори на домашните сирена. Организатор на...
От известно време следим с любопитство кулинарните изяви на актьора Стенли Тучи. Наскоро той издаде...
Гастроентеролозите ги обожават, заради високото съдържание на фибри Всички знаем, че плодовете съдържат въглехидрати и естествена...
Вероятно познавате много хора (може би и вие сте сред тях), които съхраняват лимони в...
От богатите и известните обикновено очакваме да хапват малки порции изискана храна. Понякога обаче и звездите...