Добре дошли в Butcher

14.04.2016
0
101277

 

За да приготвим перфектното печено определено се иска майсторлък. Особено ако сме избрали телешко или агнешко месо. Мнозина се страхуват, че месото може да остане жилаво или пък сухо, но това далеч не е основателна причина, да се лишим от консумацията на диетично, полезно и вкусно месо, чиито качества са оценени подобаващо още от дълбока древност. 

 

Телешкото месо съдържа редица полезни вещества, като желязо, магнезий, фосфор и цинк, а също и витамини от В групата (В1, В2, В3, В6 и най-вече В12). Основно правило при приготвянето на телешко месо е, парчетата винаги да се режат напречно на мускулните влакна, а също и да се избират еднотипни парчета месо, особено ако ще се готвят заедно. В противен случай някои ще станат готови, а други ще останат жилави. Правилото не се отнася за скарата и барбекюто, където се отделя специално внимание на всяко парче месо.

Агнешкото е ароматно месо. Силата на аромата, цветът, вкусът и крехкостта на месото зависят от възрастта и от начина на хранене на животните. Освен доказаните вкусови качества, агнешкото месо е източник на витамини от групата В, на фосфор, цинк, желязо и магнезий и е с високо съдържание на пълноценни протеини. То е златната среда между телешкото и свинското – малко по-тежко от първото и не толкова тлъсто, колкото второто. 

Агнешкото месо не присъства целогодишно на трапезата ни (подобно на пилешкото и свинското), но големи празници, като Великден и Гергьовден, са немислими без аромата на агнешко печено. Вкусът на добре приготвеното агнешко е божествен – много специфичен и нежен. Обикновено месото отвътре остава сочно, а коричката става хрупкава, крехка и ароматна. Постигането на тези характеристики е лесно, ако се спазват определени правила за съхранение, овкусяване и топлинна обработка.

Първата стъпка по пътя към идеалния празничен обяд е изборът на прясно и качествено месо, с доказан произход и гаранция за хигиена. Ако към това добавим и полезен съвет от професионалисти, с богат опит в занаята – успехът на кулинарната мисия е още по-сигурен.

Подобна комбинация от професионализъм, гарантирано добра стока и специално отношение към всеки клиент предлага една по-различна месарница в центъра на София (на ул. „Ген. Йосиф Гурко“ № 27А, тел.: 02 954 5457). Месарница Butcher е специализиран магазин за охладено телешко и агнешко месо, в която се продава българско месо, като се предлагат и разфасовки, които липсват в асортимента на големите търговски вериги. Преди да бъде предложено на клиента, месото претърпява технологичен процес на зреене, в резултат на което вкусовите му качества се повишават и то става още по-крехко.

Още с влизането в магазина, добре подредените витрини дават възможност да се разгледа богатия асортимент от месо, като също така може да се наблюдава и директно работата на персонала в транжорната. 

На място в месарницата се приготвят кюфтета, кебапи и различни видове рула – все изкушения за лесно и бързо готвене във фурна или на тиган. В магазина се продава и създърма с отлично качество, приготвена по собствена рецепта, а също и суджук, сурова наденица и още много други месни специалитети.

В Butcher не само може да изберете сами месото, което желаете да закупите, но и ще получите практични съвети, как да го приготвите по най-добрия начин у дома.

 

 Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: