Всяко семейство пази своя вълшебна рецепта, наследена от баба, за приготвяне на коледно ястие. Уютът и топлината, които тези гозби внасят у дома, ни припомниха, как нашите собствени баби приготвяха вкусни ястия, когато бяхме малки.
Вдъхновени от обичта към любимите ни баби и техните вкуснотии,
ние от Krina създадохме три симпатични образа в чест на най-милото коледно вълнение – срещата или спомена за нашата собствена баба.
Открийте празничните вкуснотии
на три специални баби кулинарки – баба Вера, баба Тинка и баба Поли!
Всяка от тези мили баби готви със собствен стил и размах.
Баба Вера е почитател на постните манджички
и много обича зимата да шета край печката и да слуша радио.
За нашата кулинарна надпревара баба Вера приготви запечен постен боб в гювеч.
Модерната баба Поли гледа готварски канали и екзотични рецепти.
Обича да експериментира и е почитател на шармантните ястия. Опитайте коледните мини тикви, пълнени с ориз Баланс и пуешко на баба Поли и ще се влюбите в нетрадиционната комбинация от вкусове и съставки.
Баба Тинка не сяда на масата без месце.
Обича да плете и да седи на мухабет с комшийки. С нетърпение чака внуците си за Коледа, за да ги нахрани с пълнена кокошка с ориз Балдо и бекон върху кисело зеле.
Ако и вие харесвате гозбите на нашите мили баби, гласувайте за любимата си рецепта и може да спечелите страхотни награди от Krina.
А когато се върнете вкъщи, прегърнете своите баби и ги похвалете за вкусните им ястия. Ще ги направите най-щастливите баби на света!
Пожелаваме вкусни празници на всички!
#babakoleda
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...