Традициите за използване на изварата при отделните народи са доста различни. Някои я използват като десерт, в който добавят плодове и захар. Други я разбъркват с вино, трети – със солени подправки.
С възрастта нуждата на организма от калций нараства, затова е важно да включим в менюто си продукти, богати на този минерал. Набавяме го посредством употребата на мляко и млечни продукти.
Изварата превъзхожда всички млечни продукти по концентрация на белтъчините и по бързина на усвояването им. Тя съдържа много малък процент мазнини и е идеална за тези, които искат да се вталят. В чийзкейковете обикновено се използва най-мазната извара, така че ги избягвайте, ако искате да се преборите с килограмите. Изварата се усвоява от организма най-лесно, ако е в комбинация с плодове.
Въпреки полезните си качества обаче изварата може да бъде и опасна. Ако не е прясна, предизвиква алергични реакции.
Прясната извара не трябва да престоява повече от 2 денонощия в хладилник. След това тя не е годна за директна консумация, а само за приготвяне на сладкиши или соленки.
1. |
Изпрати
лично съобщение |
18.02.2016 да
|
За трета поредна година тетевенското село Черни Вит събира майстори на домашните сирена. Организатор на...
От известно време следим с любопитство кулинарните изяви на актьора Стенли Тучи. Наскоро той издаде...
Гастроентеролозите ги обожават, заради високото съдържание на фибри Всички знаем, че плодовете съдържат въглехидрати и естествена...
Вероятно познавате много хора (може би и вие сте сред тях), които съхраняват лимони в...
От богатите и известните обикновено очакваме да хапват малки порции изискана храна. Понякога обаче и звездите...