Извара за добра форма

22.11.2021
1
101658

Традициите за използване на изварата при отделните народи са доста различни. Някои я използват като десерт, в който добавят плодове и захар. Други я разбъркват с вино, трети – със солени подправки.

С възрастта нуждата на организма от калций нараства, затова е важно да включим в менюто си продукти, богати на този минерал. Набавяме го посредством употребата на мляко и млечни продукти.

Изварата превъзхожда всички млечни продукти по концентрация на белтъчините и по бързина на усвояването им. Тя съдържа много малък процент мазнини и е идеална за тези, които искат да се вталят. В чийзкейковете обикновено се използва най-мазната извара, така че ги избягвайте, ако искате да се преборите с килограмите. Изварата се усвоява от организма най-лесно, ако е в комбинация с плодове.

Въпреки полезните си качества обаче изварата може да бъде и опасна. Ако не е прясна, предизвиква алергични реакции.

Прясната извара не трябва да престоява повече от 2 денонощия в хладилник. След това тя не е годна за директна консумация, а само за приготвяне на сладкиши или соленки.



Коментари (1)

Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
Luba Ivanova коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: