Какво е терин?

16.05.2018
3
104087

По принцип френски супник, който става част от съдовете за маса някъде през 18 век. Първоначално се е правел от сребро, по-късно от порцелан. Освен супа, в него са приготвяли и пастети – такива, каквито ние ги познаваме. От там името се е прехвърлило и върху ястието. Теринът по правило се пече на водна баня, но в много рецепти вместо да се пече, ястието се изстудява.

Pinterest


Коментари (3)



airvenci се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Магданозени бисквити
Бон Апети коментира рецептата Чийзкейк с тиква
Бон Апети коментира рецептата Сладка баница с тиква
С се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта