Храната отдавна не е само средство за препитание, а удоволствие, емоция, споделяне, изкуство и начин на изразяване. Ако този, който я приготвя, е с богато въображение, тя се превръща в запомняща се изненада.
Не е необходимо да се чака конкретен повод,
за да се поднесе най‐специалното ястие. Достатъчно е, човек да обича – тогава всеки ден е с празнично звучене.
Има обаче един много специален ден на влюбените сърца,
в който храната трябва да има съвсем ясно послание „Обичам те!“. И в случай, че идеите за 14 февруари са се поизтъркали, списание BILLA Кулинариум е готово да поднесе съвършеното обяснение в любов, опаковано в красиви цветове, ефирни аромати и предизвикателни вкусове.
Вече трета година рецептите в BILLA Кулинариум
вдъхват нов живот на семейния обяд и вечеря, на сбирките с приятели, на празничните менюта. Дори делниците са организирани така, че винаги да има прясно приготвена храна у дома. Продуктите са съобразени със сезона, а менюто е хем нестандартно и често екзотично, хем в унисон с вкусовите предпочитания по нашите ширини.
Виното пък е със специален статут!
Около напитката на боговете винаги има теми за разискване и разбира се, препоръки за мезета, които пасват брилянтно на сорт, реколта или цвят. И все се намира интресен съвет или лесен трик, как храната да се превърне в истинска звезда на трапезата.
За тези, които освен готвенето имат и други хобита,
BILLA Кулинариум дава възможност да пътуват на близо и далеч, да спортуват, да релаксират, да откриват лечебните тайни на иначе добре познати хранителни съставки, да се забавляват според сезона и настроението си. Така в 100 страници светът оживява и времето лети неусетно в приятни занимания.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...