Кои гъби са най-подходящи за пълнене?

30.05.2022
0
692

Пълнените гъби са перфектно предястие за гости. Хем са лесни за приготвяне, хем можем да развихрим фантазията си и да покажем собствения си кулинарен почерк, правейки плънката неповторима.

Ако имаме възможност да избираме, най-добре е да се спрем на гъбите портобело. Името звучи много специално, но това всъщност са големи кафяви печурки – диаметърът им е от 12 см и нагоре. Именно заради този екстра размер са много подходящи за пълнене. Освен това съдържат малко по-малко вода, което означава, че при готвене не се свиват и остават по-твърди.

Различават ли се във вкуса от обикновените бели печурки?

Съвсем малко. Някои твърдят, че кафявите печурки имат по-интензивен вкус и лек аромат на ядки. Но това вероятно могат да оценят единствено хора с много чувствителен нос и небце. 



Коментари (0)

lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: