Колкото по-стар, толкова по-скъп

25.11.2013
0
2175

Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците, които определено разбират от хубава храна, произвеждат около 3 милиона пити пармезан годишно. Една пита тежи около 39 кг, а най-интересното е, че само около 1/5 отива за износ – останалото се изяжда в Италия. И тъй като у нас цената му е висока, е важно да знаем за какво да следим, когато пазаруваме. Пармезанът е едно от сирената, което се произвежда повече от 800 години по един и същи начин. Според степента на зреене пармезанът бива „млад”, т.е. зрял едва 12 месеца. „Векио“ се нарича сирене, зряло 2 години, „стравекио“ е зрялото 3 години. След това идват четири и пет годишното. Колкото по-старо е  сиренето, толкова по-скъпо и ароматно е то.                                

Pinterest


Коментари (0)



Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
Silvi Taseva се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Рошави вегански сладки
Драга Мишева публикува рецептата Питка „Слънце“
Нели Палийска се регистрира в сайта.
Iva Atanasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта