Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците, които определено разбират от хубава храна, произвеждат около 3 милиона пити пармезан годишно. Една пита тежи около 39 кг, а най-интересното е, че само около 1/5 отива за износ – останалото се изяжда в Италия. И тъй като у нас цената му е висока, е важно да знаем за какво да следим, когато пазаруваме. Пармезанът е едно от сирената, което се произвежда повече от 800 години по един и същи начин. Според степента на зреене пармезанът бива „млад”, т.е. зрял едва 12 месеца. „Векио“ се нарича сирене, зряло 2 години, „стравекио“ е зрялото 3 години. След това идват четири и пет годишното. Колкото по-старо е сиренето, толкова по-скъпо и ароматно е то.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...