Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците, които определено разбират от хубава храна, произвеждат около 3 милиона пити пармезан годишно. Една пита тежи около 39 кг, а най-интересното е, че само около 1/5 отива за износ – останалото се изяжда в Италия. И тъй като у нас цената му е висока, е важно да знаем за какво да следим, когато пазаруваме. Пармезанът е едно от сирената, което се произвежда повече от 800 години по един и същи начин. Според степента на зреене пармезанът бива „млад”, т.е. зрял едва 12 месеца. „Векио“ се нарича сирене, зряло 2 години, „стравекио“ е зрялото 3 години. След това идват четири и пет годишното. Колкото по-старо е сиренето, толкова по-скъпо и ароматно е то.
Когато една от най-обаятелните жени в света споделя отношението си към спагетите, виното и фитнеса,...
Костната маса представлява жива тъкан, която има свойството да се разрушава. Един от начините да се...
Храните с високо съдържание на захар определено са нездравословни, но са твърде вкусни, за да...
Всички почитатели на италианската кухня, сред които сме и ние, рано или късно застават пред...
Едва ли има човек, който да не може да разпознае чистия и свеж вкус на...