Най-вкусният проект на Марк Зукърбърг

10.01.2024
0
1845

Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Meta, се е отдал на ново хоби. Той се е заел с отглеждането на говеда в ранчото си Ко'олау на красивия хавайския остров Кауай. 

За това съобщи самият той с публикация в социалните медии.

Целта на технологичния милиардер е да произвежда говеждо месо с най-високо качество.

Избраните от него породи говеда са Wagyu и Angus. Ранчото набляга на местния и вертикално интегриран подход в целия производствен процес.

В публикацията си Зукърбърг описва подробно как се отглеждат говедата в неговото ранчо.

Те се хранят предимно с брашно от макадамия и консумират бира, произведена в ранчото. Като се има предвид, че всяка крава се нуждае от 5 000 до 10 000 кг храна годишно, за дърветата макадамия са отделени значителни площи, обяснява той.

Дъщерите на Зукърбърг участват активно в работата на ранчото, включително в засаждането на дърветата макадамия и в грижите за различни животни.

Постоянните усилия са насочени към непрекъснато усъвършенстване, като всеки сезон предоставя нови възможности за това, както твърди собственикът на Facebook и Instagram.

„Моята цел е да създам едни от най-качественото говеждо месо в света",

казва той в публикацията си и допълва:

„От всичките ми проекти този е най-вкусният.“

Според доклад на американското месечно списание Wired от декември 2023 г. Зукърбърг досега е инвестирал около 100 млн. долара в своя „свръхсекретен комплекс“ от 1400 акра на Хаваите и планира да добави имения, фитнес зала, тенис корт, спа съоръжения и дори подземен бункер, пише The Daily Star.

Откакто беше споделено, съобщението му събра много реакции в мрежата. Сред положителните не липсваха и упреци в нелепо разхищение на пари, земя и ресурси.

Снимки: Instagram/Mark ZuckerbergКоментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: