Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Meta, се е отдал на ново хоби. Той се е заел с отглеждането на говеда в ранчото си Ко'олау на красивия хавайския остров Кауай.
За това съобщи самият той с публикация в социалните медии.
Целта на технологичния милиардер е да произвежда говеждо месо с най-високо качество.
Избраните от него породи говеда са Wagyu и Angus. Ранчото набляга на местния и вертикално интегриран подход в целия производствен процес.
В публикацията си Зукърбърг описва подробно как се отглеждат говедата в неговото ранчо.
Те се хранят предимно с брашно от макадамия и консумират бира, произведена в ранчото. Като се има предвид, че всяка крава се нуждае от 5 000 до 10 000 кг храна годишно, за дърветата макадамия са отделени значителни площи, обяснява той.
Дъщерите на Зукърбърг участват активно в работата на ранчото, включително в засаждането на дърветата макадамия и в грижите за различни животни.
Постоянните усилия са насочени към непрекъснато усъвършенстване, като всеки сезон предоставя нови възможности за това, както твърди собственикът на Facebook и Instagram.
„Моята цел е да създам едни от най-качественото говеждо месо в света",
казва той в публикацията си и допълва:
„От всичките ми проекти този е най-вкусният.“
Според доклад на американското месечно списание Wired от декември 2023 г. Зукърбърг досега е инвестирал около 100 млн. долара в своя „свръхсекретен комплекс“ от 1400 акра на Хаваите и планира да добави имения, фитнес зала, тенис корт, спа съоръжения и дори подземен бункер, пише The Daily Star.
Откакто беше споделено, съобщението му събра много реакции в мрежата. Сред положителните не липсваха и упреци в нелепо разхищение на пари, земя и ресурси.
Снимки: Instagram/Mark Zuckerberg
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...