Ни риба, ни рак

30.06.2015
2
22055

Рулцата от раци се правят от сурими (от японски) – термин, означаващ рибен протеин във формата на гел, охладен или замразен. Или иначе казано, в тях няма нищо рачешко, а те са по-скоро рибен продукт – обикновено филе от бяла риба (в масовия случай риба треска или риба хек).
За пръв път приготвянето на сурими е започнало да се развива в области в Източна Азия преди 900 години. Рулцата от раци са на особена почит в Азия, където се приготвя по най-различни начини. Когато са обработени предварително, рулцата от раци могат да се консумират и директно от опаковката.
Отделните парчета са оцветени в червено и са с цилиндрична форма. Миризмата им е подобна на мириса на другите морски продукти, а вкусът им е специфичен. Често са използвани като по-евтин заместител на истинския рак в салати или други ястия. Обикновено съдържат по-малко холестерол от морския си кръстник, но поради начина им на приготвяне имат по-ниска хранителна стойност.

 

 

Pinterest


Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2015
От преди 900 години ...
1.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
Ни риба, ни рак, но вкусно. Ех, тези японци ........



Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
zmugly сготви Гризини
Georgi Mavrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта