Ни риба, ни рак

30.06.2015
2
25563

Рулцата от раци се правят от сурими (от японски) – термин, означаващ рибен протеин във формата на гел, охладен или замразен. Или иначе казано, в тях няма нищо рачешко, а те са по-скоро рибен продукт – обикновено филе от бяла риба (в масовия случай риба треска или риба хек).
За пръв път приготвянето на сурими е започнало да се развива в области в Източна Азия преди 900 години. Рулцата от раци са на особена почит в Азия, където се приготвя по най-различни начини. Когато са обработени предварително, рулцата от раци могат да се консумират и директно от опаковката.
Отделните парчета са оцветени в червено и са с цилиндрична форма. Миризмата им е подобна на мириса на другите морски продукти, а вкусът им е специфичен. Често са използвани като по-евтин заместител на истинския рак в салати или други ястия. Обикновено съдържат по-малко холестерол от морския си кръстник, но поради начина им на приготвяне имат по-ниска хранителна стойност.

 

 

Pinterest


Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2015
От преди 900 години ...
1.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
Ни риба, ни рак, но вкусно. Ех, тези японци ........



Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта