Революция в храненето

16.05.2017
0
102707

Food Revolution (Революция в храненето) е движение, създадено от известния английски готвач Джейми Оливър с фокус върху здравословното хранене и начин на живот на децата. През последните години то събира много последователи и в България, като си поставя за цел да превърне здравословното хранене в част от живота на всеки един от нас – деца, родители, представители на хранителния бранш, различни общности.

 

Посредством организиране на различни събития,
практически и теоретични занятия с децата в училищата, чрез семинари за родителите и преподавателите, публикации в медиите и конкретни предложения за законодателни промени, посланиците на движението се стараят да възвърнат забравени и да създадат полезни хранителни навици.

На 19–20 май 2017 г. ще се проведе т.нар. Food Revolution Day
– ден, в който всички посланици на Джейми Оливър и неговата фондация организират събития, свързани със здравословното хранене и начин на живот на децата. Събитието се провежда успоредно в над 120 страни и България отново ще бъде една от тях. В деня на Българската хранителна революция, в различни градове в страната ще се организират детски кулинарни работилници, в които децата ще правят картини с плодове и зеленчуци, ще се запознаят с полезни за тях храни, ще научат какво представлява рекламата на вредни храни, ще си приготвят сами здравословни салати, палачинки и други вкуснотийки.

Инициативата има за цел да предизвика дебат на тема здравословно детско хранене,
да привлече общественото внимание и да го насочи към решаването на значими проблеми в глобален мащаб, като проблема със заболяванията, пряко свързани с приемането на вредна и преработена храна – наднормено тегло, затлъстяване, диабет тип 2, хиперактивност и други метаболитни синдроми.

Лора и Стоян също са съпричастни към каузата
и в подкрепа на международната инициатива, в петък, на 19 май, ще посрещнат специален гост в кухнята на Бон Апети – шестгодишната Дарис, с която заедно ще приготвят вкусно и здравословно меню.

Възпитаването на правилно отношение към храната
е задача номер едно още от най-ранна детска възраст. Посланиците на движението Food Revolution помагат активно за изграждане на общност от училища, ресторанти, земеделски производители и бизнес, както и на всички други, които ценят и работят за предлагане, отглеждане и консумиране на пълноценна и здравословна храна, така че навременната промяна в храненето да направи децата по-здрави, активни и щастливи, като им осигури по-спокойно бъдеще без болести, свързани със затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и др.Коментари (0)

Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: