Рибен фест на брега на Дунав

05.09.2016
0
112412

На 18 септември в Дунавския парк се проведе рибен фест „На риба с бира в Лом”, посветен на Празника на града. Фестът се организира за първа година, като регламентът предвиждаше да се сготви най-вкусната дунавска саламура, без ограничение по отношение на използвани продукти, време и начин на приготвяне.

 

 

 Лора и Стоян бяха специални участници във феста и журираха приготвените ястия. От град Лом участие взеха отборите на общинарите, на учениците от ПГХЗ „Дмитрий Ив. Менделеев”, на ДЦСХ – гр. Лом, на ЦСРИ – гр. Лом и на ресторантите „Москва”, „Дунав” и „Валентино”.

Водещите на кулинарното предаване „Бон Апети“ по Нова телевизия връчиха 4 награди: първо място заеха отборите на общинарите и ресторант „Валентино”, второ място бе за ресторант „Дунав”, а ПГХЗ „Дмитрий Им. Менделеев” получи поощрителна награда. Всички отличени получиха като награда първата кулинарна книга на Лора и Стоян, специално подписана от двамата водещи.

Фестът продължи около 3 часа, като премина при силен интерес от страна на жителите и гостите на град Лом и изключително голяма посещаемост. Съорганизатор бе „Ломско пиво” АД, което предостави на гостите на събитието безплатно 600 л бира „Алмус” – местно пиво, популярно както у нас, така и в цяла Европа.

За доброто настроение на рибния фест допринесе и водещият на събитието Румен Михайлов – актьор от Драматичен театър „Кръстьо Пишурка” към НЧ „Постоянство” 1856 в гр. Лом – първото читалище в България, основано заедно с тези в Шумен и Свищов.

Всички участници и посетители на феста имаха възможност да се насладят на великолепния вкус на прочутата дунавска саламура, приготвена на място, както и да опитат различни изкусителни рибни специалитети – пълнен шаран, ориз с риба, пържена и печена на скара риба и много други.Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: