Кулинарният свят познава безброй импровизации на тема суши, но досега никой не бе опитвал суши поничка! По повод на международния ден на поничката (18 юни), много потребители на една от социалните онлайн-мрежи за обмен на снимки и информация (Instagram) публикуват снимки на техните домашно приготвени понички. Една от всички тези публикации представя интересна веганска идея за суши поничка, която светкавично печели стотици почитатали.
Ако си мислите, че на снимката виждате захаросана пържена поничка, покрита със сурова риба, вместо с глазура – погледнете по-внимателно...
Атрактивният вегански специалитет е приготвен от сварен класически ориз за суши, който още топъл е разпределен в предварително намазани с кокосово масло формички за понички. Оставен да се охлади така, оризът се слепва и приема емблематичната форма на добре познатите ни понички. След това апетитните оризови понички внимателно се изваждат от формичките и се декорират с продукти, които обичайно се използват при направата на класическо суши – черен сусам, джинджифил, уасаби, а в конкретния случай и с авокадо и майонеза от кашу.
При избора на варианти за украса и гарниране на поничките няма ограничения – могат да се използват всякакви продукти. Всичко зависи от въображението и вкуса на този, който реши да приготви нестандартния суши специалитет.
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...