Цял ден дегустации на Фермерския фестивал

11.09.2017
0
101295

 

Дегустации без край ще има на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 13 септември (сряда), пред Министерството на земеделието, храните и горите в София!

 


Всички посетители на Фестивала ще могат да се насладят
на цялото есенно богатство от плодове и зеленчуци и да опитат фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби, био вино, натурален оцет, билки и подправки…

 

В специално изградената за целта демонстрационна шатра
ще се състоят две специални дегустации на различни видове сирене и кисело мляко от производителите на Фестивала – първата дегустация е предвидена за 12–13 часа, а втората – съответно от 17 до 18 часа. Томбола сред участниците в дегустациите, познали съответните продукти ще определи победителите, които ще получат кошница с фермерски продукти, предлагани на Фестивала.


„Познай сиренето!“ и „Познай млякото!“ изглеждат лесно предизвикателство, но не са: в подобен конкурс наскоро е отличен само един участник, разпознал правилно продуктите и това е била… чужденка!

 

На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“
всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите (София, бул. „Христо Ботев“ 55) се предлагат автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители. Много от продуктите са биологични.

 

Всички фермери и производители
са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

 

Фестивалът се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА
в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма – с любов за вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.

За новини за Фермерския фестивал
следете сайта на Произведено във фермата, както и фейсбук-страницата.

 
  

 Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: