В цветовете на есента

07.10.2019
0
2206

Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те преливат от цветове и аромати, които радват очите на всеки истински кулинар. Златисто, жълто, оранжево, червено, зелено, лилаво... В цветовете на сезона е и есенният брой на списание BILLA Кулинариум. Страниците му ни карат да развихрим въображението си за нови гастрономически преживявания.

 

 

Зелено, златисто, жълто и червено

Коя е царицата на есента? Ябълката, то е ясно. Дали ще е златистожълта, зелена или червена, няма никакво значение. Това е плодът, който властва през сезона и който може да участва не само в сладки ястия. Всички знаем поговорката „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“. Е, освен да хрупаме ябълките така, както са си, можем да ги превърнем и във вкусни домашни сладкиши или пък по-елегантни десерти. В списание BILLA Кулинариум ще откриете няколко великолепни предложения. Те са за ябълков пай с бутертесто, за тарт Татен и за пълнени печени ябълки.

Оранжево вълшебство

Понякога подценявана, но по-често обожавана - това е тиквата. Една от най-жизнерадостните гледки през иначе мрачната есен е купчина със слънчеви тикви, стоварени между блоковете в големите градове или пък по пазарите. Как да не се вдъхновиш? Световната си известност тиквата дължи на традицията да я издълбават за Хелоуин, но днес я ползваме не само за това. Всеки пази спомена за печената тиква от детството си. А приложенията ѝ в кулинарията са безброй: месестата част може да се пасира и да се използва за кейкове, пайове и ньоки. От тази със сърцевина на конци се приготвят и спагети. Майсторите готвачи я харесват, защото вкусът ѝ наподобява този на кестените, а когато става въпрос за десерти, тя се съчетава прекрасно с шоколад и сирена.

Бяло и зелено, може и червено

В тези цветове са обагрени представителите на едно от любимите ни зеленчукови семейства, а именно - Зелеви. Кой не ги обича? Прясно зеле - зелено и червено, карфиол, броколи... Какво ли не можем да направим с тях? Сещали ли сте се за пица, за кюфтенца и за хрупкаво мезе към бира? Не сте? Точно такива рецепти ще намерите на страниците на списание BILLA Кулинариум. Основата на пицата е от карфиол, кюфтенцата са замесени с „кайма“ от броколи, а панираното зеле ще е по индийски маниер. Но най-хубавото е, че резултатът и от трите рецепти ще ви изненада – при това приятно.

Есенният брой на списанието ви очаква само в BILLA за 0,99 лв. с BILLA Card, а с талоните за пазаруване в броя, ще спестите над 25 лв. BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.

А в мобилното приложението BILLA Кулинариум може да откриете авторските рецепти на шеф Виктор Ангелов и над 300 видео рецепти. Може да го свалите за Android и за iOS

Приятно четене!

Pinterest


Коментари (0)



Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта