Когато обстановката през август се нажежи в истинския смисъл на думата, значи е дошло време за студена бира. И когато ръката обгърне запотената чаша и кехлибарената течност запрепуска на жадни глътки из тялото, всичко наоколо изглежда не толкова напечено.
Щом съзнанието се разведри и охлади,
мислите могат да се насочат в кулинарна посока. Как бирата намира приложение, превъплъщавайки се в продукт за готвене – ще разберете от страниците на BILLA Кулинариум. С нея на практика може да приготвите всичко – от апетитни мезета, които да съпровождат пивото до сочен кейк с плодове.
Най-хубавото на лятото е,
че почти не се ограничаваме в избора си на продукти, защото земята е щедра и ни подарява богато разнообразие от вкусове. Но ако искате да сте модерни и да уцелите десетката на най-добрите предложения, заложете на чушки, патладжани, тиквички, домати, праскови... Домашно приготвеният кетчуп ще ви превърне в любимец на децата, а палачинковото руло със зеленчуци – в майстор на лекия летен обяд.
А ако искате всички да се облизват от удоволствие,
финалът на вечерята нека да е десерт от печени праскови, сладолед и ароматен малинов сос.
Като заговорихме за плодове, избираме те да са царствени – горските са точно такива. Сладки, сочни, вкусни и неопровержимо полезни. Повече за тях ще прочетете в летния брой на BILLA Кулинариум.
А ако сте пътешественици по душа
и градът отдавна ви е отеснял, стягайте багажа. Какво може да преживеете и да опитате на Хаваите, ще ви разкажем в BILLA Кулинариум. Та кой не мечтае за разходка до рая! Ако пък ви се струва твърде далеч, Варна – перлата на нашето Черноморие – ще ви предложи прекрасни летни преживявания.
Ще се докоснете до люлката на най-старата цивилизация в света, ще изпиете един леден коктейл близо до вълните, ще се разходите из небезизвестната морска градина... Не щадете енергия, лятото не е безкрайно дълго, насладете му се с всичките си сетива.
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...